Náš úspešný záver cestnej sezóny na Slovensku

Veľmi radostný víkend v sobotu 7.9.2024 pokračoval aj na „majstrákoch“ SR v časovke do vrchu na Vršatec. Naši pretekári tam získali tri tituly a dve striebra. Našu úspešnosť potvrdzuje aj zisk rekordných 522 bodov pre CyS za jedny preteky do hodnotenia klubov (počítajú sa tam 3 najlepšie výsledky v každej kategórii).

Zbierku titulov majstra SR si na Vršatci rozšíril starší žiak Jakub Záchenský. Pridali sa k nemu žiačka Saška Galovičová a po výbornom výkone aj junior Lukáš Panáček. Striebro brali súrodenci Galovičovci – Niko medzi mladšími žiakmi a Emma medzi kadetkami.

V nedeľu na ťažkom kritériu v Dubnici nad Váhom sme pokračovali vo výborných výsledkoch. Aj posledné cestné preteky na Slovensku medzi staršími žiakmi po sólovej jazde vyhral Jakub Záchenský. Niko a Emmka Galovičovci brali svoje tradičné druhé miesta u mladších žiakov a kadetiek. Alexandre Galovičovej opäť robila trochu problém ťažká zákruta pred nájazdom do cieľového stúpania a tak skončila medzi žiačkami „až“ tretia. Sólovým únikom v závere kritéria si víťazstvo zabezpečil náš junior Lukáš Panáček a potvrdil tak svoju dobrú formu pred odchodom na Majstrovstvá Európy. Dve víkendové prvenstvá ho vyniesli až na čelo konečného poradia Slovenského pohára 2024. Romanovi Vaľovi zase stačilo aj piate miesto z Dubnice na celkové víťazstvo v kritérijnej lige 2024.

Fotogaléria k pretekom

Výsledky v sekcii – na stiahnutie