Úspešné Majstrovstvá SR v dráhovej cyklistike

Na jedinej slovenskej klopenej cyklistickej dráhe v Prešove sa v termíne 9.-11.8.2024 konali Majstrovstvá Slovenska mládeže vo vytrvalostných a stíhacích disciplínach. Kvôli reprezentačným povinnostiam v horskej cyklistike nám chýbali viacerí adepti na medailové pozície no aj tak sme nesklamali a opäť sme pre náš klub vybojovali množstvo cenných kovov. Tieto majstrovstvá boli zároveň posledným kolom Slovenského pohára mládeže 2024 na dráhe.

Chýbali nám Záchenský, Hulala aj Matej Galovič, ktorí boli v tom termíne na ME MTB vo Švédsku. Napriek takémuto oslabeniu sme z Prešova odchádzali ako najúspešnejší klub so ziskom množstva titulov majstra SR a ďalších cenných kovov. Najviac „ovešaní“ medailami sú súrodenci Alexandra a Nikolaj Galovičovci s 5 zlatými medailami v kategórii žiačok resp. mladších žiakov. Alexandra k tomu pridala striebro a Niko
bronz z tímových stíhačiek.

Po dva tituly získali náš starší žiak Matej Firák a junior Tadeáš Cesnek. Firák k tomu pridal dve individuálne
striebra a bronz z tímovej stíhačky. Jeden titul a jeden bronz si vybojoval kadet Mirko Družkovský. Kadetka Emma Galovičová to mala ťažké, lebo jazdila v spojenej kategórii s juniorkami. Na krk jej tak zavesili „len“ jednu striebornú medailu a dve bronzové. Taktiež k tomu pridala striebro z tímovej stíhačky. V tímovej stíhačke získali striebro aj naši juniori v zložení Cesnek, Hoferica, Hajdúch a Turček. Taktiež striebro získalo aj zmiešané družstvo žiačok a kadetiek v zložení A. a E. Galovičové a Alexandra Turčeková. Bronz z tímovej stíhačky si odniesli naši výrazne oslabený žiaci v zložení Nikolaj Galovič, Matej Firák a Štefan Šidelský. Cesnek s Hofericom získali titul majstrov SR aj v zaujímavej a sledovanej disciplíne bodovačky dvojíc s názvom Madison.

Dohromady sme ako klub CyS – Akadémia Petra Sagana vybojovali 27 medailí z čoho bolo až 17 zlatých, 6 strieborných a 4 bronzové. Za finančnú podporu na tomto podujatí ďakujeme Nadácii SPP, ktorá nám svojim finančným príspevkom pomohla čiastočne pokryť náklady na podujatie a mohli sme sa tu zúčastniť v maximálnom možnom počte.

Naši medailisti z MSR na dráhe v Prešove 2024

Odkaz do galérie z pretekov

Výsledky v sekcii – na stiahnutie