Záchenský víťazne na medzinárodných etapových pretekoch v ČR

Na medzinárodných etapových pretekoch Malý závod míru v Českom Lanškroune (7.-9.6.2024) sa nám podarilo nadviazať na výborné výsledky našich pretekárov z ďalekej minulosti, no i z predchádzajúcich ročníkov a bolo to naozaj veľmi výrazné.

Celkový víťaz Jakub Záchenský s desiatkou najlepších v celkovom poradí

Náš starší žiak Jakub Záchenský tieto trojdňové preteky celkovo vyhral, pridal k tomu víťazstvá vo všetkých etapách a aj zisk vrchárskeho či šprintérskeho dresu. Takú dominanciu jedeného pretekára ešte dlhoročná história týchto pretekov nezažila. V minulosti napríklad rovnako náš pretekár Martin Svrček pri svojom víťazstve v r.2017 vyhral „len“ 2 etapy a raz bol druhý (za ďalším našim jazdcom Jakubom Slivkom). Matej Galovič k tomu pridal biely dres pre najlepšieho mladého pretekára. Získal ho najmä za svoj výborný výkon v poslednej etape.

Najlepší mladý pretekár v celkovom poradí Matej Galovič

Emma Galovičová bola dlho v hre o červený aj rúžový dres. Trochu si to pre zdravotnú indispozíciu pokazila v tretej etape. Vo štvrtej etape to takmer napravila, ale z prvej skupiny, kde boli už len 2 kadetky, vypadla po druhej vrchárskej prémii. Zostala sama medzi skupinami a tak ju dobehli ďalšie súperky. Emmka nakoniec skončila ako 4. kadetka. Matej Firák to absolvoval celkom bez problémov, ale v stúpaniach na najlepších trochu strácal. Štefan Šidelský prekvapil celkom slušným výkonom, najmä v časovke. Alexandra Galovičová bola počas pretekov výkonnostne bez problémov, ale všetko strácala v absolútne nezvládnutých zjazdoch. Časovku odjazdila ako najlepšia žiačka. Za celkové 53. miesto (poradové číslo ročníka pretekov) získala však cenu rozhodcov. Ďalšia naša pretekárka Alexandra Turčeková mala aj výkonnostné problémy. Dobre ale potrénovala a veríme, že ju to opäť trochu posunie dopredu.

Fotogaléria k pretekom

Externý odkaz na fotky od organizátora

Výsledky v časti – na stiahnutie