Naše vysoké očakávania na MSR sa nesplnili

Po dlhom čase sa MSR mládeže v cestnej cyklistike konali na východe Slovenska a to v Prešove. Naše vysoké očakávania sa však počas víkendu 27.-28.7.2024 úplne nesplnili. Aj tak sme však obstáli so cťou a odniesli sme si viaceré medailové i iné zaujímavé umiestnenia. Najviac sa už tradične darilo Jakubovi Záchenskému v kategórii starších žiakov.

V časovke na týchto „majstrákoch“ SR mládeže sme získali kompletnú medailovú zbierku. Zlato Jakub Záchenský medzi staršími žiakmi, striebro Alexandra Galovičová medzi žiačkami a bronz Emma Galovičová medzi kadetkami. časovka tradične nie je naša silná disciplína, takže tu až také vysoké očakávania neboli.

Z MSR na v cestných pretekoch jednotlivcov si však naši pretekári priniesli „len“ jeden titul, ktorý získal opäť po suverénnom výkone starší žiak Jakub Záchenský. Striebro si vybojoval mladší žiak Nikolaj Galovič.
Veľkú smolu mal náš ďalší starší žiak Matej Firák. Defekt dostal v malej druhej skupine v čase keď už naše mechanické vozidlo bolo vpredu za Záchenským. Nepopulárne štvrté miesto si pripísala Sofia Matiesková, ktorá však týmto výsledkom mierne prekvapila. Ostatní buď nezachytili rozhodujúce úniky (žiačky) alebo sa nepresadili v špurtoch väčších skupín (kadeti, kadetky). V tomto smere musíme konštatovať malé sklamanie, no veríme, že sa vieme poučiť na našich chybách a v budúcnosti si budeme počínať lepšie.

Naša celková bilancia je teda 2x zlato, 2x striebro, 1x bronz, 1x (zemiakové) 4. miesto a 1x piate miesto. Dokopy sme si ako klub vybojovali 757 bodov do hodnotenia Slovenského pohára mládeže 2024 a držíme si lídersku pozíciu s náskokom 873 bodov.

Fotogaléria k pretekom – časovka, preteky jednotlivcov

Výsledky v časti – „na stiahnutie“