Roman Vaľo úspešný aj v reprezentačnom drese

Juniorské etapové preteky najvyššej svetovej kategórie NC UCI, ktoré sa šli v minulom týždni v Tlmačoch a Podhájskej, boli pre nášho reprezentanta Romana Vaľa veľmi úspešné. Okrem Romana tam v reprezentačnom výbere SR štartoval aj ďalší náš pretekár Lukáš Panáček a v našom klubovom tíme CyS išli Hajdúch, Turček, Hoferica a Kadúc.
V časovke v piatok sa nik zo Slovákov výraznejšie nepresadil. V sobotu nám však veľkú radosť urobil svojim tretím miestom v špurte  2. etapy práve Roman Vaľo. Získal tak pre Slovensko cenné prvé 4 body do hodnotenia Národného pohára UCI. Sú to zatiaľ jediné body, ktoré v tejto sezóne SR má a sú dôležité
pre štart nášho juniorského tímu na septembrových MS v Zurichu. Etapu v hlavnej skupine dokončili aj Lukáš Panáček a Martin Hajdúch a v závere  prispeli k Romanovmu úspechu. Ďalší juniori CyS musia ešte veľa potrénovať, aby dokázali rovnocenne jazdiť na pretekoch takejto úrovne.

Roman Vaľo na pódiu po 3.meste v druhej etape

V závere tretej etapy to mal Roman tiež sľubne rozbehnuté, ale pred ním to spadlo a musel pribrzdiť spolu aj s Lukášom. Martin etapu nedokončil. V celkovom poradí rozhodovala prakticky časovka a tak naši skončili v druhej polovici výsledkovej listiny. Lukáš Panáček bol aj tak v celkovom poradí najlepší zo Slovákov.